Siirry sisältöön

Läheltä – vaaliteesini

syyskuu 19, 2012

Kulttuuri on uusien mahdollisuuksien etsimistä. Siksi kulttuuriin liittyvä kyseenalaistaminen ja riskien ottaminen on talouden ja politiikan tärkein moottori. Mikkeli on metsää, järviä ja taajamia. Lähes kaikilla Suomen kaupungeilla on samat luontovahvuudet. Mikkelin on erotuttava muista kaupungeista olemalla kiinnostava. Kulttuuri tekee kaupungista kiinnostavan.

Kulttuuri on taide- ja kulttuurilaitosten, oppilaitosten, taiteilijoiden, käsityöläisten, tieteen tekijöiden ja urheiluseurojen luomaa vetovoimaa. Kulttuuri on kaupunkilaisten hyvinvointia ja viihtyisyyttä lisäävää harrastustoimintaa. Kulttuurin kiihdyttämä luova ajattelu synnyttää uusia palveluja ja tuotteita.

Kulttuuri on luonnon hyödyntämistä. Tulevaisuuden suurimmat ratkaisut liittyvät siihen, kuinka onnistumme järjestämään hyvän elämän vähäisemmällä luonnonvarojen kuluttamisella. Lähellä koettu ja tuotettu kulttuuri parantaa mahdollisuuksiamme kuluttaa vähemmän, mutta elää paremmin.

 1. Lähikulttuuri
  Kulttuuri on talouden tärkein muutostekijä. Kulttuuri on luovaa uudistamista. Ilman uudistuskykyä kaupunki näivettyy. Kulttuuri on voimavara, johon on panostettava lisää, koska kulttuuriin sijoittaminen tuottaa välillisesti monilla toimialoilla uutta työtä ja kaikille kaupunkilaisille lisää hyvinvointia.
 2. Lähiliikenne
  Jotta Mikkeli voisi uskottavasti olla kestävän kehityksen kärkikaupunki, on laajan kaupungin alueella tehtävä ennakkoluulottomia valintoja ympäristöystävällisen ja elämyksellisen liikkumisen hyväksi. Kaupungin alueelle on tehtävä kevyen liikenteen suunnitelma, jonka päätavoitteena on tärkeimpien taajamien liittäminen keskustaan kestopäällystetyllä kevyen liikenteen väylällä.
 3. Lähimatkailu
  Mikkelille matkailijat ja vapaa-ajan asukkaat ovat tärkeä toimeentulon lähde ja kulttuurinen voimavara. Ratkaisevinta on uskottava mahdollisuus viettää kestävän kehityksen mukaista vapaa-aikaa korkeatasoisesta kulttuurista nauttien.
 4. Lähienergia
  Kaupungin tavoitteena on oltava energiaomavaraisuus ja riippumattomuus ydinenergiasta ja turpeesta. Energiaomavaraisuus yhdistettynä muuhun lähituotantoon tekee Mikkelistä kansainvälisesti vetovoimaisen ja parantaa alueen yritysten kilpailukykyä.
 5. Lähikansainvälisyys
  Mikkeli on osa globaalia yhteisöä. Tärkeimmät askelet kansainvälistymisessä otetaan omassa kaupungissa. Maahanmuuttoa tulee lisätä aktiivisesti ja maahanmuuttajien työllistymiseen ja koulutukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Korkeakouluissa opiskelevien nuorten ulkomaalaistaustaisten opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia Mikkelissä on parannettava.
Mainokset

From → Vaalijutut

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: