Siirry sisältöön

Miksi jalkapalloon ja muuhun kulttuuriin kannattaa investoida?

syyskuu 29, 2012

Urheilulla, politiikalla ja arvoilla on tiukka yhteys. Sanotaan, että Paavo Nurmi juoksi Suomen maailmankartalle. Suomalainen kansallistunne on voimakkaimmillaan, kun formulakuski tai jääkiekkomaajoukkue voittaa. Urheilu ei ole vain kilpailullista liikuntaa, vaan tärkeä osa identiteettiä.

Siksi urheiluun tehtävät investoinnit ovat investointeja paikallisen identiteetin rakentamiseen. Urheilupaikoilla on väliä, koska ne kertovat siitä, millaista yhteiskuntaa varten haluamme yhteisiä rahojamme sijoittaa.

Koska Suomestakin on tulossa nopeasti monikulttuurinen ja maahanmuutto lisääntyy tulevaisuudessa, on tehtävä sellaisia investointeja, jotka yhdistävät monitaustaista kansakuntaa. Mikkelin tulevaisuuden menestys on suurelta osin sen varassa, kuinka houkuttavaksi kaupunki saadaan maahanmuutolle. Vähenevää väkeä ei korvaa syntyvyyden kasvu. Ongelma on vakava. On luotava kestävä perusta entistä monikulttuurisemmalle Mikkelille.

Kannattaa investoida sellaisiin asioihin, jotka ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Kannattaa investoida asioihin, missä voimme tarjota paikallisesti erinomaista mahdollisuuksia työskennellä ja harrastaa. Jalkapallo ja musiikki ovat hyvä esimerkkejä asioista, jotka yhdistävät ihmisiä kaikkialla. Musiikin ja  jalkapallon (ja muiden taiteiden) avulla löytyy nopeasti luonteva tapa kommunikoida missä päin maailmaa tahansa.

Sujuva monikulttuurisuus tuskin syntyy kurssittamalla, vaan se muotoutuu tekemällä asioita yhdessä ja luomalla jotakin, mikä on ymmärrettävää ja kaunista kaikkialla, mutta kuitenkin itse tehtyä. Kaunista monikulttuurisuutta ja mikkeliläinen ylpeydenaihe on Shefki Kuqin tekemä maali tai Mikkelin kaupunginorkesterin konsertti.

Kulttuurin avulla synnytetään yhteisiä kokemuksia ja niistä syntyy tunne kotoisuudesta. Siksi kannattaa sijoittaa jalkapallokenttiin, museoihin ja kaupunginorkesteriin.  Ja tuleviin muusikoihin, taiteilijoihin ja jalkapalloilijoihin.

Mainokset

From → Vaalijutut

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: