Siirry sisältöön

Ei kiinnosta

lokakuu 25, 2012

Miksi oikeastaan pitäisi äänestää tai olla ehdolla kunnallisvaaleissa? Kaikkihan menee pieleen joka tapauksessa. Ehdokkaat ajavat vain omia etujaan. Jäätiköiden sulamiselle, eläkeläisten määrälle, tuotannon siirtymiselle Kiinaan ja nuorten muuttamiselle Helsinkiin ei voi mitään.

Mikään ei oikeasti muutu, kun äänestät. Puoliso on sama, palkka on sama, lapset ovat samat ja veroäyri jotakuinkin sama. Kotikatusi kuoppia ei paikata. Et tule nuoremmaksi ja lapsesi törttöilevät samaan tahtiin kuin ennenkin. Kulutusluottosi kasvaa.  Jukurit ei koskaan nouse liigaan ja MP pysyy kakkosdivarissa. Et voita lotossa. Jeesus ei tule ja EU on ensi vuonnakin. Pomosi on ikävä ja ylenemismahdollisuutesi loppuivat jo vuosia sitten.

Miksi ihmeessä kukaan voisi olla kiinnostunut politiikasta?

En tiedä. Tietämättömyyteni hävettää, koska ehdokkaan kuuluu tietää. Luulen niin. Viimeistään kolme päivää ennen vaaleja.

Ei, en todellakaan tiedä. En tiedä, miksi pitäisi äänestää ja miksi olen ehdokkaana. Ainoat jotakuinkin uskottavat syyt kunnallisvaaleihin osallistumiselle ovat kulttuurisia. Osallistumalla politiikkaan, osallistuu johonkin ja luulee voivansa tehdä jotakin hyvää – edes itselleen. Toisin sanoen politiikkaan osallistuminen on tylsyyden tappamista.

Ehkä politiikasta tekee kiinnostavaa sen sosiaalinen ja mediaalinen luonne. Politiikka oli Facebook jo kolmetuhatta vuotta ennen http-protokollaa. Politiikassa pitää olla kaveri ja peukku ylös rohkaisee jatkamaan valitulla tiellä. Mitä enemmän kavereita, sen paremmat jutut ja mitä paremmat jutut, sen isompi ego. Kuvakin on kiva. Politiikka on inttämistä, oikeassa olemista ja miellyttämistä. Jonon kärkeen pääsemistä. Siis kiinnostavaa, koska siinä voi voittaa tai hävitä. Miksi olet Facebookissa?  Samasta syystä pidät politiikasta.

Politiikka ei siis ole tylsää niille, jotka siinä ovat mukana. Sillä ei muuteta oikeastaan mitään, ainakaan huomenna, eikä ensi viikolla, eikä sinun kohdallasi koskaan, mutta se on olemassa. Sen olemassaolo on varmempi kuin tuomiopäivä tai lottovoitto.

Politiikka on paskaa ja jokainen poliitikko on potentiaalinen petturi. Minäkin. Juuri siksi useampi äänestää kuin jättää äänestämättä. Nähdäkseen, kuinka sille käy.

Kuvan otti tyttäreni Alma.

Vaikka mikään ei muutu, politiikassa sentään puhutaan muutoksesta ja siihen voi osallistua melkein kuka tahansa. Minäkin. Mikä olisi hauskempi tapa muuttaa maailmaa?

Mainokset

From → Vaalijutut

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: